Otroška soba za dva fanta

Otroška soba za dva fanta

Kako opremiti otroško sobo, v kateri bosta bivala dva otroka? Razmisliti je potrebno o vseh podrobnostih – o enakovredni razdelitvi prostora, primerni osvetlitvi, umestitvi vsega potrebnega pohištva in seveda zagotovitvi otrokom primerne estetike.

Arhitektka je opremljala novo sobo za dva odraščajoča fanta. Prvotno so si zanju zamislili pograd, vendar bi lahko prišlo do spora, kdo bi izbral zgornje ležišče. Starši so nakazali, naj bo zadosti predalov in omar ter dve pisalni mizi, ki ne bi bili pod oknom. Hkrati naj ostane skupen prostor za igro, dokler sta otroka še mlajša. 

Soba meri slabih 14 kvadratnih metrov, kar je dovolj prostora za umestitev pohištva za dva fanta. Pograda nismo izbrali, saj so večinoma zanimivi samo pri manjših otrocih, kasneje pa si vsak želi svoj kotiček. Zato arhitektka po navadi v otroško sobo raje umesti dve ločeni postelji. V tej otroški sobi tudi visoki postelji nista primerni, saj bi bilo potrebno veliko prostora za stopnice. Vsak od fantov bo imel svojo klasično posteljo s predali pod njo. Za vrati smo predvideli plitkejšo omaro s policami. Desno od vrat stoji globlja omara s predali in obešalnimi palicami. Omara se nadaljuje v most nad posteljo.  Tudi mostu nad posteljo se arhitektka raje izogne, v kolikor je mogoče. Toda v tej sobi, kjer je postelja v niši, so zgornje omarice pritrjene na vseh treh straneh in so dovolj stabilne. Omarice v mostu nad posteljo bodo služile shranjevanju raznih odej, posteljnine in drugih predmetov, ki niso vsakodnevno v uporabi. Pod omarice smo umestili odprt regal za knjige, igrače in okraske. Ob postelji stoji daljša miza s predali pod njo. Ob drugo posteljo smo postavili manjšo mizo brez predalov. Kot dodatna površina mize in prostor za shranjevanje bo namesto predalov služil visok zaboj. Nad zabojem smo si tudi pri tej postelji zamislili odprt regal. Če bodo potrebni dodatni predali, se lahko kadarkoli doda premični predalnik na kolesih.  V sredini sobe je arhitektka pustila dovolj prostora za igro.

Barve so tudi tokrat nevtralne v belo-sivi kombinaciji. Dodatne barve bosta fanta v prostor vnesla s posteljnino, igračami in okraski. Eno steno smo olepšali z okrasno nalepko, drugo pa s tapeto z motivom vesolja. To ima tudi simbolični pomen, saj imata fanta še vse vesolje na dlani.

Če tudi vi potrebujete pomoč pri načrtovanju otroške sobe, nam sporočite vaše želje in z veseljem bomo za vas pripravili najboljše ideje.

Več člankov opremljanja s pohištvom Akron si lahko ogledate tudi v rubriki Opremljamo z arhitektko v Delu in dom.

 

Kako vam lahko pomagamo pri opremljanju vaše otroške sobe?



* Če prilagate več datotek hkrati, jih izbrati vse naenkrat. Vsak naslednji vnos zamenja prejšnjega.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.