Otroška soba za dva

Otroška soba za dva

Ko otroci odraščajo, si želijo sprememb v otroški sobi. Ena izmed njih je menjava pograda za klasično posteljo. Kako najbolj pameteno razdeliti prostor za dva otroka in pri tem ohraniti povezan prostor? Tokrat urejamo sobo za brata in sestro stara 11 in 14 let. Želita si sicer vsak svojo sobo, kar ni bilo izvedljivo. S pametno rešitvijo smo v otroški sobi zagotovili optimalno postavitev pohištva,

Soba je dolga 4,8 m in jo osvetljuje okno v velikosti 2 m. Potrebujejo prostor za shranjevanje legokock in knjig, ter veliko mizo za šolske obveznosti. Razmišljamo dolgoročno, saj naj bi bila soba pripravljena tudi za čase, ko bosta na fakulteti.

Sobo bi lahko razdelili na dva enaka dele, če bi na mestu, kjer je okno deljeno postavili steno. V tem primeru bi bila potrebna menjava okna, zato je arhitektka sobo raje razdelila z vgradno omaro oziroma visokim ozkim regalom s policami. Na police lahko postavimo odprte in zaprte zaboje, ki bodo skupaj s knjigami ali drugimi dodatki ustvarjali mejo med obema deloma sobe. Spodnji del omare je zaprt. Omara oziroma regal ne deli sobe po celotni dolžini, temveč pri vhodu dopušča prehod v drugi del sobe, pri pisalnih mizah pa nudi dovolj prostora za skupno druženje.

Od regala do okna je nameščena zavesa, ki se jo lahko zagrne takrat, ko si zaželita več zasebnosti.. V obeh delih sobe je postavljena omara za oblačila, dvižna postelja in pisalna miza s predali. Nad mizo in posteljo je nekoliko nižji viseči regal oziroma omara, na katero lahko pospravita številne predmete, od legokock, igrač, okraskov in knjig, do šolskih potrebščin. Enojni postelji merita 90x200 cm, da je zagotovljen zadosten prehod med njima in regalom na sredini. Hrbtišče postelje je oblazinjeno, pri čemer smo izbrali različni barvi za eno in za drugo posteljo. Tudi tokrat smo izbrali pastelne barve, in sicer zeleno in puder roza barvo, ki sta med seboj komplementarni in se fantastično dopolnjujeta. Večina pohištva je v barvi kašmir, le osrednji regal je bel s kašmir dodatki. Osnovna stena je v vsakem delu sobe barvana s temnejšim odtenkom, zavesa pa je v bež odtenku. Razmišljali smo tudi o osvetljavi, saj je potrebno zagotoviti dobro osvetljenost v obeh delih sobe.

Več člankov opremljanja s pohištvom Akron si lahko ogledate tudi v rubriki Opremljamo z arhitektko v Delu in dom.

Kako vam lahko pomagamo pri opremljanju vaše otroške sobe?



* Če prilagate več datotek hkrati, jih izbrati vse naenkrat. Vsak naslednji vnos zamenja prejšnjega.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.