Soba za princesko

Opremljamo s strokovnjaki

Tokrat opremljamo sobo za malo princesko. Deklica je stara 6 let in trenutno živi v svojem pravljičnem svetu. Ker bo kmalu začela obiskovati šolo, potrebuje v svoji sobici poleg postelje in garderobne omare tudi pisalno mizo in prostor za shranjevanje šolskih zvezkov in njenih pravljičnih junakov. Starši deklice želijo sobo opremiti za dlje časa, vendar naj se ohrani domišljija in čarobnost pravljic.

Soba je pravzaprav pravokotne oblike. Ena od sten pri vhodu v sobo je polkrožne oblike, kar delno zmanjša prostor pri vhodu. Na koncu sobe je okno z dovolj visokim parapetom, da je soba še vedno svetla. Daljši stranici sobe sta pravokotni na steno z oknom. Ob daljši stranici na eno stran postavimo otroško posteljo in na nasprotno stran še pisalno mizo. Tako svetloba na pisalno mizo prihaja z leve strani, kar je primerno, saj je deklica desničarka. Pod pisalno mizo postavimo pomični predalnik s tremi predali, pisalna miza pa se s ploščo nadaljuje v predalnik in omarico.

Pod oknom do višine parapeta, med posteljo in pisalno mizo, postavimo odprt knjižni regal za knjige in košare, kjer deklica lahko pospravi tudi manjše igrače. Pred knjižni regal pa postavimo še manjši otroški enosed v močni roza barvi in dobimo prisrčen bralni kotiček. Na okenski polici je prostor za spominke in svečke. Takoj ob vhodu v sobo na levi strani postavimo visoko do stropa garderobno omaro z drsnimi vrati.

V omari so police in obešalne palice, kjer bo deklica lahko obesila svoje ,,vilinske,, oblekice. V sobi prevladujeta dve osnovni barvi, nežno roza in bela barva. Za veselje deklice, pa se predali odpirajo z roza ročaji v obliki male mucke. Na stenah ,,letajo,, metulji roza in zlate barve, na stropu visi papirnata svetilka iz belih metuljev, za dodatno čarobnost sobe pa poskrbi še pravljična tapeta s princeskami.

Kako vam lahko pomagamo pri opremljanju vaše otroške sobe?



* Če prilagate več datotek hkrati, jih izbrati vse naenkrat. Vsak naslednji vnos zamenja prejšnjega.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.